Menu

Kotouttaminen.fi-sivusto on suunnattu kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille.


Kotouttaminen

Kotoutumislain verkkokäsikirja tarjoaa kotouttamistoimijoille ajantasaista tietoa kotoutumislain soveltamisesta.

Pakolaisten vastaanotto

Pakolaisten vastaanoton -osiosta löydät perustiedot muun muassa kiintiöpakolaisten maahantulosta ja tarvittavista alkuvaiheen järjestelyistä kunnassa.


Lue lisää vastaanotosta

Ajankohtaista

2.12.2016 Hae TEM:n järjestöavustusta 5.1.2017 mennessä

Valtakunnalliset järjestöt voivat hakea työ- ja elinkeinoministeriöltä rahoitusta hankkeisiin, joissa tuetaan paikallisten yhdistysten maahanmuuttajien kotouttamistyön osaamista. Avustusta jaetaan noin 750 000 tuhatta euroa. Kuukauden kestävä hankehaku käynnistyy perjantaina 2.12.2016 ja päättyy keskiviikkona 5.1.2017.

Lue lisää

1.12.2016 Maakuntauudistuksen vaikutukset lakiin kotoutumisen edistämisestä -kuulemistilaisuuden tallenne nyt katsottavana

Työ- ja elinkeinoministeriö järjesti keskiviikkona 30.11. kuulemistilaisuuden Maakuntauudistuksen vaikutukset lakiin kotoutumisen edistämisestä. Tilaisuuden tallenne on nyt katsottavana verkossa.

Lue lisää

1.12.2016 Tervetuloa Kotouttaminen on kumppanuutta -seminaariin tammikuussa 2017 - alustava ohjelma julkaistu

Miten kumppanuuksien avulla voidaan edistää kotouttamista? Miten kotouttava kumppanuus rakennetaan? Miten kumppanuuksilla tuetaan maahanmuuttajien työllistymistä ja arkea? Mistä ja miten löydän alueelliset kumppanit kotouttamisen kentällä? Mikä on median rooli kumppanuudessa? Näihin kysymyksiin etsitään vastausta työ- ja elinkeinoministeriön järjestämässä seminaarissa ja työpajoissa tammikuussa 2017.

Lue lisää

30.11.2016 Kunnat ovat vastaanottaneet kansainvälistä suojelua saavia aikaisempaa enemmän

Kunnat ovat vastaanottaneet tänä vuonna lähes 6 000 kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saanutta henkilöä. Kuntapaikkoja tarvitaan kuitenkin lisää ensi vuodelle. Kunnille tarjotaan lisätukea pakolaisten vastaanottoon työ- ja elinkeinoministeriön Sylvia-hankkeesta.

Lue lisääKotona Suomessa -hanke

Koti piirustus pieni

Kotona Suomessa -hanke kehittää maahanmuuttajien kotoutumista tukevia palveluja ja prosesseja.

  • Hyvä alku -hankeosiossa mallinnetaan pilottiprojektien tulosten pohjalta valtakunnallinen kotoutumisen alkuvaiheen palvelumalli.
  • Hyvä polku -hankeosiossa vahvistetaan paikallisen, kotouttamista tukevan toiminnan vaikuttavuutta aluekoordinaattorien työn avulla.


Lue lisää Kotona Suomessa -hankkeesta.


Sylvia-hanke tukee kuntia pakolaisten vastaanotossa

Sylvia-hanke tukee kuntia pakolaisten vastaanotossa taloudellisesti, järjestämällä koulutuksia ja lisäämällä tietoa pakolaisuudesta.


Lue lisää Sylvia-hankkeesta