Menu

Kotouttaminen.fi-sivusto on suunnattu kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille.


Kotouttaminen

Kotoutumislain verkkokäsikirja tarjoaa kotouttamistoimijoille ajantasaista tietoa kotoutumislain soveltamisesta.

Pakolaisten vastaanotto

Pakolaisten vastaanoton -osiosta löydät perustiedot muun muassa kiintiöpakolaisten maahantulosta ja tarvittavista alkuvaiheen järjestelyistä kunnassa.


Lue lisää vastaanotosta

Ajankohtaista

23.9.2016 Valtionavustus valtakunnallisille järjestöille kotoutumista tukevaan työhön - haku siirtyy myöhempään ajankohtaan

Työ- ja elinkeinoministeriössä ajalle 19.9.2016–16.10.2016 aiottu valtionavustuksen haku on jouduttu siirtämään myöhempään ajankohtaan. Ilmoitamme haun avautumisesta kotouttaminen.fi/integration.fi-sivustolla heti, kun uusi ajankohta varmistuu. Pahoittelemme viivästystä!

Lue lisää

16.9.2016 Kotouta hyvä käytäntö: syyskuun teemana alaikäisten ilman huoltajaa olevien kotoutumisen ja hyvinvoinnin tuki

Onko organisaatiossasi kehitetty tai käytetty toimintamalleja, joiden on havaittu toimivan hyvin alaikäisten ilman huoltajaa olevien lasten ja nuorten tukemisessa? Toivoisitko, että toimintamallisi leviäisi myös muiden perheryhmäkotien, tukiasumisyksiköiden tai muiden toimijoiden käyttöön? Kotouttamisen osaamiskeskus kerää mainittuun teemaan liittyviä hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja nopealla koonnilla, joka alkaa perjantaina 16.9.

Lue lisää

15.9.2016 Kesäkuussa kootut hyvät käytännöt valittu: ota mallit käyttöösi

Kesäkuussa kerätyt hyvät käytännöt ovat kolmannen sektorin kehittämiä ja toimiviksi todettuja toimintamalleja, jotka edistävät maahanmuuttajien alkuvaiheen kotoutumista ja osallisuutta yhteiskunnassa. Kotouttamisen osaamiskeskus nostaa määräaikaan ilmoitetuista käytännöistä esiin neljä toimintamallia. Hyvien käytäntöjen toivotaan leviävän laajasti eri paikallistoimijoiden käyttöön.

Lue lisää

14.9.2016 Tutkimus: Taustatekijät vaikuttavat merkittävästi maahanmuuttajien työllistymiseen

Uusi rekisteritutkimus osoittaa eritaustaisten maahanmuuttajien työllistymisessä ja työurissa olevan eroja. Työllistä aikaa on kertynyt eniten Virosta muuttaneille nuorille miehille. Vähiten työllistä aikaa on kertynyt Lähi-idästä tai Somaliasta muuttaneilla naisille. Tutkimus osoittaa maahanmuuttajien aseman työmarkkinoilla parantuneen merkittävästi.

Lue lisääKotona Suomessa -hanke

Koti piirustus pieni

Kotona Suomessa -hanke kehittää maahanmuuttajien kotoutumista tukevia palveluja ja prosesseja.

  • Hyvä alku -hankeosiossa mallinnetaan pilottiprojektien tulosten pohjalta valtakunnallinen kotoutumisen alkuvaiheen palvelumalli.
  • Hyvä polku -hankeosiossa vahvistetaan paikallisen, kotouttamista tukevan toiminnan vaikuttavuutta aluekoordinaattorien työn avulla.


Lue lisää Kotona Suomessa -hankkeesta.


Sylvia2-hanke tukee kuntia pakolaisten vastaanotossa

Sylvia2-hanke tukee kuntia pakolaisten vastaanotossa taloudellisesti, järjestämällä koulutuksia ja lisäämällä tietoa pakolaisuudesta.


Lue lisää Sylvia2-hankkeesta