Kotouttaminen.fi-sivusto on suunnattu kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille.


Kotouttaminen

Kotoutumislain verkkokäsikirja tarjoaa kotouttamistoimijoille ajantasaista tietoa kotoutumislain soveltamisesta.

Pakolaisten vastaanotto

Pakolaisten vastaanoton -osiosta löydät perustiedot muun muassa kiintiöpakolaisten maahantulosta ja tarvittavista alkuvaiheen järjestelyistä kunnassa.


Lue lisää vastaanotosta

Ajankohtaista

30.5.2016 Ilmoittaudu pakolaistaustaisten terveydenhuollon ammattilaisten työllistymistä käsittelevään seminaariin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen järjestämän ja Kotouttamisen osaamiskeskuksen rahoittaman Practical Issues for Integration into Finnish Healthcare System -seminaarisarjan viimeinen tapaaminen järjestetään perjantaina 3.6. klo 10-16.

Lue lisää

27.5.2016 Kehitteillä oleva TEMWISIT-verkkopalvelu selkeyttää maahanmuuttajien palvelupolkuja

Kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun yhteinen TEMWISIT-hanke on vuodesta 2014 alkaen kehittänyt verkkopalvelua, joka kokoaa yhteen kaikki maahanmuuttajien alkuvaiheen toimenpiteistä vastaavat viranomaiset.

Lue lisää

27.5.2016 Miten AMIF-rahoitusta voi hyödyntää kotouttamisen edistämiseen?

Sisäministeriö järjestää Maahanmuuton haasteet ja AMIF-rahoitusmahdollisuudet -tilaisuuden Helsingissä keskiviikkona 15.6.2016.

Lue lisää

18.5.2016 Kotouttamista ja pakolaisten vastaanottoa käsitellään kesäkuussa Ahvenanmaalla

Ahvenanmaan maakunnan hallitus järjestää kesäkuussa ruotsinkielisen koulutuksen julkisen sektorin palveluksessa työskenteleville ja muille kiinnostuneille. Koulutustilaisuudessa on mahdollista saada ajantasaista tietoa Suomen kotouttamis- ja pakolaispolitiikasta, kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta ja maakunnan hallituksen päivitetystä kotouttamisohjelmasta vuosille 2016–2019.

Lue lisääKotona Suomessa -hanke

Koti piirustus pieni

Kotona Suomessa -hanke kehittää maahanmuuttajien kotoutumista tukevia palveluja ja prosesseja.

  • Hyvä alku -hankeosiossa mallinnetaan pilottiprojektien tulosten pohjalta valtakunnallinen kotoutumisen alkuvaiheen palvelumalli.
  • Hyvä polku -hankeosiossa vahvistetaan paikallisen, kotouttamista tukevan toiminnan vaikuttavuutta aluekoordinaattorien työn avulla.


Lue lisää Kotona Suomessa -hankkeesta.